24. kesäkuuta 2012

Miksi valita ebay ?

Taas tänään olen viettänyt tunteja ebayn ihanassa maailmassa ihaillen kaikkea sitä tavaraa mitä sieltä saa, usein Suomen hintoja selkeästi halvemmalla. Tässä muutama esimerkki Pro Tanin solkkurasvasta mitä ajattelin itse tilata ja vertailun vuoksi etsin kaksi tavaraa tarjoavaa tahoa, suomalainen yritys sekä ebay.


Hinnat ovat ebay.co.uk osoitteessa puntina mutta laskin hinnat euroiksi selkeyttääkseni eroa ja ettei kukaan mene sekaisin noiden kurssien kanssa. Kuten kaikki huomaavat niin hintahan on suomesta ostettuna kaksi kertaa kalliimpi!

Ebaysta tilatessa joutuu tosin varautumaan pitkiin toimistusaikoihin (voi osalla myyjistä viedä yli 5 vkoa) mutta on sieltä tullut tavaraa myös alle viikossa ja keskimääräinen aika tuntuu olevan n. 10 arkipäivää. Lisäksi tuotteen palauttaminen käy hankalammaksi koska myyjä ulkomailla ja kuluttajansuojalaki ei taida koskea ostoksia aivan samalla tavalla (?). Myöskin tilanne jossa tuote ei koskaan saavu ostajalle on vaikeampi selvittää kuin Suomesta ostettaessa. Mulle ei tosin ole ikinä käynyt (enkä tiedä ketään muutakaan jolle olisi) niin ettei tilaamani tuote olisi saapunut perille ollenkaan. Lisäksi osan tuotteiden laadusta (esim. vaatteet) ei voi mennä täysin takuuseen, tosin tämäkin voide olisi tulossa Englannista eikä mistään Hong Kongin lapsityövoima-ompelimosta mistä osa vaatteista valitettavasti varmasti on peräisin.

Ebaysta tilatessa tulee myöskin olla Paypal tunnukset mutta käsitykseni mukaan kyseiden tunnusten luominen ei ole kovinkaan haastavaa. Toisaalta Tanshopissa tuotteista kerrotaan suomeksi eikä tarvitse arvuutella mitä on tilaamassa mutta huonon kielipään omaaville on aina olemassa tuttu ja turvallinen google kääntäjä tai perinteinen sanakirja.

Sitten toi kyseinen ebaykauppias antaa ilmaiseksi tilaajalahjaksi solarium-suojalasit (hyvästi epäilyttävät 100 kertaa käytetyt solkun omat) joista joutuisit tanshopissa maksamaan 3-7 €.
Taidan tietää kummasta puljusta laitan tilausta vetämään.

Kummasta itse tilaisitte?


ps. Kaikkien tuotteiden kohdalla hintaero ei ole näin suuri tai se saattaa olla päinvastainenkin. Kannattaa tutustua myös suomalaiseen tarjontaan eikä sokeutua ebayn "halvoista" hinnoista :)

1 kommentti: