20. heinäkuuta 2012

Waiting for Wanaja + hillitön stressi

Oon todennu että mulla tulee olemaan todella kiireinen päivä. Hmph. Enkä tykkää siitä.
Tässä  listaa:

- Käy solkussa (30 min)
- Ajotunti (n. 2 h)
- Teoriakoe (ehkä)
- Hanki illan juotot (-> mene alkoon)
- Värjää hiukset
- Kiharra oma tukka + pidennykset
- Tee uudet geelikynnet

Kaikki tämä hirveä vaiva ainoastaan sen takia että huomenna (tai oikeastaan tänään) on WANAJA festivaalit mikä on semmoinen kesän kohokohta täällä Hämptonissa. Kaikki sinne menee (kukaan ei kuitenkaan osta lippua) joten koko keskusta on perjantaina 20.7 ja lauantaina 21.7 vilkkaimmillaan. Myös venekannassa tuntuu hetkellinen kasvu, koska kyseinen festarialue on aivan järven rannalla ja kaikki yrittävät ilmaiseksi päästä kuuntelemaan musiikkia (lopulta se ei kuitenkaan onnistu ja veneessä soi NRJ nimim. kokemusta on)

On oikeasti aivan utopistinen ajatus kuvitella kuulevansa/saavansa selvää jotain musiikista mitä alueella soitetaan. Wanaja on vain hyvä syy kerääntyä samalle pienelle puistoalueelle juomaan alkoholia ja näkemään tuttuja. Väitän että 80 % tyypeistä jotka siellä istuvat, eivät edes tiedä ketä varsinaisella alueella esiintyy. Ja viimeistään pissalissujen ja lassejen kikatukseen ja huutamiseen (siis kuka vei mun sidukan !!!) peittyy se vähäinen musa mitä alueelta kantautuisi.

Wanaja on Hämeenlinnan kesän "the place to be".  Kaikki ketkä on jotain niin on siellä, tai ainakin tahtoisi olla siellä. Useimmiten itse festareiden esiintyjäkaarti on aivan paska (niinkuin tänäkin vuonna) mutta porukka hakeutuu alueen läheisyyteen silti. Selkeetä?  Kaikki myös tietää että wanaja on heinäkuun toisiksi viimeisenä viikonloppuna joten sille ajankohdalle harvemmin sovitaan muuta menoa.

Viime vuoden pahimmat sekoilut vedin itsekkin juuri wanajassa. Väitän että Hämeenlinnassa Wanaja yhdistää ihmisiä. Seuraavat lauseet ovat täysin normaaleja täällä, wanajafestareista on muodostunut jo niin ikään "käsite", se on legendaa.

Mun kännykkä hukku kun kävin kusella wanajassa.
Niiden juttu alko viime vuoden wanajassa.
En voi sillon tulla mökille, wanaja on sinä viikonloppuna!
En muuten oon nähny ketään meiän luokalta koko kesänä, paitsi X ja Y oli wanajassa.
Taisin viimeks puhua sille.. wanajassa?
Oliksä wanajassa?
Muistan ku sillon wanajassa...
Sen täyty olla ennen wanajaa!
Näin sen ekaa kertaa sillon wanajassa.

Kohta se on täällä. Hetki jolloin Hämeenlinnassakin tapahtuu jotain.

Wanaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti